TÚNEL URBÀ DE LES GLÒRIES

Descripció artística: Antonio Navarro Wijkmark

La intenció del projecte fotogràfic és buscar una base de geometria comuna per explicar els diversos edificis: es fa servir el recurs de la figura quadrada, que alhora se subdivideix en quadrants de format quadrat o mig quadrants. La composició geomètrica ajuda a relacionar les sèries d’imatges com un joc de dòmino visual, un cop les veus juxtaposades. Antonio Navarro Wijkmark, a través de les imatges, té la voluntat que es reconeguin l’edifici, l’entorn i els materials que s’han fet servir per reconstruir-lo. 

Antonio Navarro Wijkmark (1963) estudia Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. Durant vint-i-cinc anys, treballa en diferents estudis d’arquitectura, fins que el 2009 decideix convertir la seva afició en ofici i dedicar-se professionalment a la fotografia.

Treballa en diferents camps d’aquesta disciplina, des de la fotografia d’arquitectura i industrial, fins a retrats, esdeveniments, gastronomia, fotografia conceptual i urbana, reportatges de viatges o street photography, sense decantar-se per un de concret.

Participa en les exposicions col·lectives de Crisollart Galleries i L’Illa d’Art; fa exposicions per encàrrec, com Ser mujer. Hoy (a la Sala Conde Duque, de Madrid, al Museu Marítim de Barcelona i a Refugi 2, al Port a Tarragona); Barcelona, a Future Inspired by Design (amb vídeos i fotografies de gran format, a la Beijing Design Week), i Modernitat(s) – arquitectura a Barcelona 1924-1975 (a la Roca Gallery Barcelona).

També ha publicat a les revistes ON i Arquitectura Viva, al llibre 345 maneres de viure (a) Barcelona i al llibre commemoratiu dels cent anys de disseny dels interruptors de la marca Simón.




El mes de juliol del 2021, aquestes imatges s’exposaran (conjuntament i per primera vegada) al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya formant part de l’exposició LA TEVA EXPERIÈNCIA I LA MEVA; LA TEVA EXPOSICIÓ I LA MEVA - Deu anys del festival d’arquitectura 48h Open House BCN.

Suport: imprès sobre PVC 40 x 40 cm  

Copyright © 48h Open House Barcelona | Tots els drets reservats.